Her şey iki üniversite öğrencinin New York’ta Uzak Doğu ve Peru mutfağını keşfetmesiyle başladı.
Şehirdeki ilgili tüm restoranları denemeye karar verdiler. Böyle bir günde, New York sokaklarından birinde, tanınmış ve yetenekli bir Japon şef akıllarını başlarından aldı!
Ünlü şef Keizo Okitasan, Peru ve Uzakdoğu mutfağını kendi tarifleri ve özel soslarıyla şiirsel bir şekilde harmanlamış, ceviche ve suşileriyle gençleri Nikkei mutfağının büyülü lezzetleriyle tanıştırmıştır.
Gençler o gün hayatlarındaki en lezzetli rolları saran şef ile lezzet yolculuğuna çıkmaya karar verdi.
Şef Okitasan 2012 yılında onlarla birlikte Türkiye’ye gelerek İOKİ’yi kurdu. Konsept, Uzak Doğu ve Nikkei mutfağının en lezzetli deniz ürünlerini en ulaşılabilir şekilde sunmayı amaçlıyor. Okitasan, ilk birkaç ayını Türk damak tadını anlamaya çalışarak, Türk mutfağını gözlemleyerek geçirdi.
Aylar süren araştırmaları sırasında tariflerinde kullanabileceği yerel lezzetleri aradı. Ve suşinin en önemli unsuru olan suşi pirincinin ekşiliği gibi detayları araştırdı.
İOKİ’nin menüsü, Türk damak tadına en uygun ve en kaliteli yerel malzemelerle tamamlandı.
İOKİ, 2015 yılında ‘İstanbul’un En İyi Asya Mutfağı’ ödülünü aldı.
Bugün İstinye, Kandilli, Ulus ve yaz sezonunda Mandarin Oriental Hotel’de olmak üzere dört noktası ile hizmet veren İOKİ, Uzakdoğu ve Peru’ya özgü lezzetleri Türk damak tadına uygun olarak sunmaya devam ediyor.
İOKİ House of Sushi, üç markasıyla müşterilerini mutfak çeşitliliği ve hoşgörü dolu bir dünyayı keşfetmeye davet ediyor.